venkel paprika quiche met korst

Venkel paprika quiche met korst

De heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is heel makkelijk om te maken. Je kunt met koolhydraatarme quiches altijd eindeloos variëren met de ingrediënten en smaken. Wij zijn echt dol op koolhydraatarme venkel, per 100 gram bevat venkel  Per 100 gram 17 kcal, Koolhydraten 2 g, Eiwitten 1 g, Vetten 0 g, Vezels 2.4 g. (NEVO). De smaak van venkel is licht anijsachtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika. In deze vorm bevat de taart 4.33 gram koolhydraten per portie. Een restje quiche kun je ook uitstekend koud oppeuzelen. Of meenemen naar je werk bijvoorbeeld en je collega’s jaloers zien kijken. Of snijdt de taart in kleinere puntjes en serveer als voorafje of borrelhapje.

Advertentie

Aanpassen en eigen smaak

Als je de venkel paprika quiche serveert als zomerse lunch, maak dan een iets dunnere quichebodem. Daartoe gebruik je ¾ van het deeg. En van de rest maak je heerlijke kaascrackertjes! Maak de bodem (of het deeg) gerust van te voren al klaar, lekker makkelijk! Ik heb in deze venkel paprika quiche gekozen voor Provençaalse kruiden met extra lavendel erin. Wil je liever een minder stoere smaak neem dan alleen wat dille. Ik ben een enorm voorstander van je eigen draai geven aan recepten.

Experimenteer (altijd voorzichtig beginnen) met verschillende ingrediënten en kruiden of kruidenmixen, zo leer je je eigen smaakvoorkeur het beste kennen. Het maakt koken ook een stuk interessanter als je het ziet als een ontdekkingstocht. Heel leerzaam en tenslotte is niets zo persoonlijk als smaak. De een houd nu eenmaal van stoere, uitgesproken smaken, de ander van mild en zacht of juist heel erg pittig. Met dit recept voor venkel paprika quiche kan je diverse kanten op! Voeg ook eens wat peultjes toe of bak wat paddenstoelen mee, of voeg wat (vega) kip of worst toe…

Venkel

Venkel is in Nederland niet heel erg populair helaas. We eten er maar 1 ons per persoon per jaar van, ter vergelijking: in Italië eten ze wel 7 kilo per persoon per jaar. Het is zoals gezegd een uitstekende koolhydraatarme groente, 2 g per 100 g. Ons advies: vaker eten! Misschien van de week eens deze venkel paprika quiche maken? Koop venkel wel altijd zo vers mogelijk. Als venkel te lang ligt, dan loopt de smaak terug. Een verse venkel ziet er fris, mooi groen uit en voelt stevig aan en heeft witte ‘rokken’. Verpakt in vershoudfolie is venkel een week in de koelkast houdbaar. Langer bewaren? Blancheer repen venkel en bewaar in de vriezer, ze blijven zeker 3 maanden lekker.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkel paprika quiche met korst
venkel paprika quiche met korst
venkel paprika quiche met korst

Zo maak je deze venkel paprika quiche

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


venkel paprika quiche met korst

Venkel paprika quiche met korst

Heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is makkelijk te maken. Venkel is anijs-achtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika.
5 van 1 stem
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 127
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Korst voorbakken 20 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 378 koolhydraten 4.33 geiwitten 13.99 gvetten 32.46 gvezels 5.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stukken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Korst

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Korst

  • Maak het deeg voor de korst volgens dit recept. Bak de korst 10 minuten voor.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C.

Vulling

  • Maak de venkelknol schoon en snijd in repen van 1 cm. Blancheer de repen 5 minuten in kokend water en laat uitlekken.
  • Snijd de ui in ringen. Snijd uit de paprika eerst 4-5 mooie ringen, vervolgens snijd je de rest in stukjes.
  • Fruit de uiringen in een ruime koekenpan in olie samen met paprika (ringen en stukjes) en de geblancheerde venkel 5 minuten. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en smoor de groente nog eens 5 minuten. Verdeel de groenten, behalve de paprikaringen over de voorgebakken taartbodem.
  • Klop de eieren los met slagroom, ricotta, gehakte knoflook, kruiden* en zout en peper naar smaak. Roer de geraspte kaas erdoor. Schenk het eimengsel over de groente en leg de paprikaringen erop, druk de groente zo nodig even aan, zodat ze vastbakken.
  • Bak de quiche 30 – 40 minuten of tot de bovenkant goudbruin kleurt. Let op dat de korst niet verbrand, anders even afdekken.
  • Erbij: avocado en/of een eenvoudige frisse bladsla met zwarte olijven. Eet smakelijk!

Voorkeur kruiden

  • Wil je de subtiele anijssmaak benadrukken kies dan voor een milder kruid zoals dille. Houd je van stoer? Neem dan tijm, rozemarijn of oregano.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



21 gedachten over “Venkel paprika quiche met korst”

  1. Erg lekker gesmuld had even 1/3 eraf gehaald heb een airfryer daar past maar 24 cm bodem in maar goed gegaan hoor ruim de helft samen opgegeten en de volgende dag bij de lunch ieder nog de rest
    Had hem wel nog even verwarmd want het was koud,hij smaakte zeker nog lekkerder jammie 😋

  2. Was heel smakelijk, al had ik ‘m zonder korst gemaakt. Ging prima en ik heb ervan gesmuld…

  3. Beste Anna-Karina
    De ingredienten voor de korst staan er nog niet bij, is dat hetzelfde als voor de broccoli-zalm taart?
    Alvast bedankt voor het antwoord,
    Groet van Klarie

  4. Emmy van Wijk

    Deze hartige taart maar weer eens gemaakt. En wat was -ie weer lekker. Echt een topper. En……morgen de andere helft. Lekker gemakkelijk!

  5. Rosemary Wester

    Vandaag staat deze op de kaart. Ben erg benieuwd. De korst is al klaar…zometeen gaan de groente in de pan.
    Maar ik ben ook de snert zonder erwt aan het maken, dus moet even wachten tot de broccoli klaar is zodat ik zo weer ruimte heb 🙂

    Overigens ga ik er geruld gehakt door doen. Beetje vlees bite lusten we hier wel 😀

  6. Al twee keer de Venkel paprika quiche gemaakt. De eerste keer met korst van bladerdeeg en gisteren zonder korst maar wel met meer room , een extra ei en champignons beide waren heerlijk . De volgende keer maak ik hen met Feta kaas.

  7. Heerlijk gegeten! Zelfs mijn zoon die niet zo graag groenten eet vond het geweldig ?

    Dank je wel.

    Morganne

  8. Had geen zin om een korst te maken dus het recept zonder gemaakt. Gewoon in de koekenpan zachtjes laten  bakken.

    Was lekker zeker met een groene salade erbij.

  9. Dank voor dit lekkere recept. Neem aan dat de slagroom met de eieren moet worden opgeklopt. Super fijne website Anna-Karina.

  10. Geke Logtenberg-Hammink

    De taart was lekker, de korst vond ik na enkele happen wel goed, maar iets minder lijnzaad zou ik prettiger vinden.

    Verder heb ik me keurig aan het recept gehouden.

    Ga het zeker nog eens maken.

     

    Weet niet hoe ik de foto’s kan plaatsen?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven