krokante keto crackers

Krokante keto crackers met sesamzaad

Deze krokante keto crackers, zijn super makkelijk zelf te maken. We gebruiken pompoen-, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad voor deze waanzinnig lekkere, krokante crackers. Eén cracker bevat slechts 0.4 gram koolhydraten. Eet ze als ontbijt, heerlijk met een gekookt eitje! Of zoals wij deden als keto borrelplankje met kaasjes, radijsloofpesto en een plukje tuinkers.  De crackers met sesamzaad zijn ook niet te versmaden tijdens de lunch! Heerlijk met een plakje boerenkaas, tomaat, komkommer en een plukje rucola. Kortom deze homemade, koolhydraatarme, keto crackers zijn absoluut multi-inzetbaar.  

Advertentie

Paneermeel en crunch voor de yoghurt

Het is leuk en superhandig om gelijk wat verschillende formaten te maken. Voor kleine snack-crackertjess gebruik je een ronde uitsteekvorm. Wij hebben een doosje met heel verschillende vormpjes: feestelijk! De restjes deeg bak ik ook gewoon mee, daar maak ik dan paneermeel van of ik doe ze als crunch door de Griekse Yoghurt. Voor dagelijks gebruik om te beleggen bij lunch en ontbijt maak ik langwerpige keto crackers.

Bewaren

Je kunt de krokante keto crackers wekenlang bewaren en knapperig houden in een glazen pot met deksel. Liefst we; donker en koel bewaren. Je moet ze wel eerst goed droog bakken voor je ze opbergt. Laat de keto crackers liever wat langer in de oven op een wat lagere temperatuur, zodat ze echt goed droog zijn. Halverwege de crackers omkeren is daarom ook echt raadzaam. Mochten je merken dat ze toch niet helemaal lekker krokant zijn, leg ze dan gewoon nog even in de oven of piep ze dan nog even op in een broodrooster vlak voordat je ze gaat eten.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

krokante keto crackers

Zo maak je krokante keto crackers

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Krokante keto crackers met sesam

Krokante keto crackers met sesam, bevatten ook pompoen-, zonnebloempitten en lijnzaad.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusten + oven voorverwarmen 10 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ook gebruikt

  • 2 bakvellen
  • deegroller

Voedingswaarde

Per portie van 2 crackers (20 uit het recept)
kcal 49.24 koolhydraten 0.4 geiwitten 2.2 gvetten 4 gvezels 1.11 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 porties à 2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng de pompoen- en zonnebloempitten met het lijnzaad en sesamzaad. Maal ervan in een koffiemolen, keukenmachine, staafmixer of vijzel tot fijn meel. Doe de rest erbij en pulse nog 1 seconde.
    Voeg een snuf zout en 90 ml water toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan, zodat het water wordt opgenomen.
    krokante keto crackers - 2/3 malen
  • Verwarm ondertussen alvast de heteluchtoven voor op 160 °C en leg 2 bakvellen klaar. Wij gebruiken herbruikbare, ideaal!
  • Roer na 10 minuten alles nogmaals door en voeg zo nodig, lepel voor lepel, wat water toe tot je een smeerbare substantie hebt. Een en ander is ook afhankelijk van hoe fijn je het meel maalde.
  • Leg de brij tussen 2 bakvellen en duw met platte handen vanuit het midden naar de randen. Narollen met een deegroller tot een dunne plak. Haal het bovenste vel er voorzichtig af. Repareer eventuele gaten. Vouw de randen van het onderste bakvel even terug voor mooie strakke deegranden.
    krokante keto crackers - crackers vormen
  • Snijd de crackervormen alvast een beetje voor met een pizzames. Je maakt 20 crackers. Bestrooi desgewenst met wat (sesam)zaadjes, even aandrukken.
  • Bak ze in het midden van de oven 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10-15 minuten of tot ze goed droog zijn. Baktijd hangt ook af van hoe dik/dun je hebt uitgerold. Laat afkoelen op een rooster en bewaar luchtdicht en donker.

TIP

  • Maak ook eens en aantal kleine en een aantal grote crackers, dan kan je ze voor verschillende doeleinden gebruiken.
    Laat ze zeker niet te donker worden, dan worden ze bitter. Verlaag zo nodig halverwege de temperatuur en laat ze wat langer drogen in de oven. Goed droog bakken is heel belangrijk, dan kan je ze ook wekenlang bewaren. Taaie crackers vind ik persoonlijk niet echt een feestje…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



12 gedachten over “Krokante keto crackers met sesamzaad”

  1. Voeg wat rozemarijn toe en gebruik kokoswater. Heerlijk smaakvol met zelfgemaakte hummus zongedroogde tomaat en basilicum en snoeptomaatjes. Heerlijke snack😋

  2. Heb een zak sesamzaad gekocht maar deze ruiken vreemd. Wat muf. Is dit een normale lucht voor sesamzaad?

  3. Mag ik je even zeggen…..HEERLIJK! Morgen ga ik de zoete sesamcrackers maken.

    Dank voor al je lekkere recepten!

  4. Carla Langeslag

    Geweldig…. de 1e keer niet zo goed gelukt want ik heb geen oven. Ik moest het uitproberen in een heteluchtoven (Temperatuur 160 graden) en heb een te korte afbaktijd gebruikt. De crackers waren de 2e dag niet meer knapperig. De smaak was wel goed.
    De 2e keer wat langer gebakken 20 min. en 20 min andere kant. Ze zijn inderdaad paar dagen knapperig gebleven. Toen waren ze op. Heerlijk voor bij de Franse kaas.

  5. Vraagje: doe je de sesamzaadjes in het begin door je mengsel, of doe je ze er later pas over heen? Ze staan onderaan de ingrediënten dus dat zou suggereren later pas, toch?

  6. Dit lijken ons heerlijke crackers, maar wij krijgen maar 15 crackers eruit.

    zijn ze misschien te dik?

    Groetjes Greetje

  7. Vanmorgen heb ik deze crackers gemaakt, nou wat zijn ze super lekker en zo lekker krokant

    dankjewel voor dit heerlijk recept de helft heb ik al opgegeten, heerlijk besmeerd met file

    de tweede lading staat nu in de oven. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven