krakende kaas crackertjes

Krakende kaas crackertjes

“Als je ketogeen eet eet mag je dan nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje?”, vraagt men ons regelmatig. “Jawel hoor!”, stellen wij dan vol overtuiging gerust. Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans of Hollands kaasje. Eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at. Immers, met maar 0.16 gram koolhydraten per crackertje kan je er gerust een heel stel op een schaaltje leggen met een stukje kaas erbij. Een gezond(er) gewicht behouden (of krijgen) kan zo echt prima op een leuke manier. Anders zou niemand deze leefstijl lang uithouden, je kunt gewoon blijven genieten van eten. 

Advertentie

Altijd en overal

Door de kruiden en Parmezaanse kaas zijn ze lekker hartig, zodat je de krakende kaas crackertjes ook lekker gewoon zo kan eten als snack, als extraatje bij een kop soep of bij je lunch salade. je kan ze lang bewaren, lekker makkelijk om een voorraadje te maken zodat je altijd een lekkere schuldgevoel vrije snack kan pakken. Je moet echt voorkomen dat je jezelf zielig gaat vinden omdat je niks meer zou mogen, dat is helemaal niet de bedoeling van koolhydraatarm eten.

Snackgedrag van partners…

Een collega koolhydraatarme eetster klaagde onlangs over het snackgedrag van haar partner ’s avonds na het eten, koekjes, chips, toastjes met kaas etc. Ze vond het moeilijk te weerstaan. Elke avond weer, daarom vroeg ze tips voor koolhydraatarme snacks. Deze krakende kaas crackertjes zijn beslist een volwaardige vervanger voor de normale toastjes. Stilletjes hoop ik dat de partner in kwestie deze kaas crackers nog lekkerder vindt dan z’n koolhydraatrijke chips. Bij mijn heer Hans kostte dat geen enkele moeite in elk geval. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

krakende kaas crackertjes

Zo maak je deze krakende kaas crackertjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


krakende kaas crackertjes

Krakende kaas crackertjes

Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans (of Hollands) kaasje, eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at.
4.84 van 24 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 167
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie van 5 stuks (onbelegd)
kcal 157.4 koolhydraten 0.93 geiwitten 7.63 gvetten 12.63 gvezels 3.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 portie à 5 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng zonnebloem-, pompoenpitten en lijnzaad en maal de helft ervan tot meel. dat kan met een keukenmachine, staafmixer, koffiemolen of gebruik een vijzel. Doe de rest erbij en maal nog 1 seconde.
  • Meng met een snuf zout en ongeveer 8 eetlepels water. Laat 10 minuten rusten zodat het lijnzaad het vocht kan opnemen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165 °C en haal de bakplaat eruit. Leg twee bakvellen klaar.
  • Meng het (dikker geworden) deeg met kaas, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 2 el (of meer) water, tot je een dikke substantie hebt die iets aan elkaar blijft plakken. Maak er een bal van, leg die tussen de bakvellen en wrijf de bal plat met je handen vanuit het midden naar buiten. Rol na met een deegroller tot een dunne lap. Haal het bovenste bakvel eraf en repareer gaten en rafelige randen. Geef snijranden aan met de stompe kant van een mes, je maakt 36 kleine crackertjes.
  • Bestrooi de voorgevormde crackertjes tot slot met een beetje sesamzaad.
  • Bak de kaas crackertjes eerst 20 minuten, dan omdraaien en nog eens 5 -10 minuten drogen in de oven. De precieze tijd is afhankelijk van hoe nat en hoe dik je ze maakte.
  • Kostelijke krakende krokante kaas crackers!
    Hoe droger ze zijn hoe krokanter en hoe langer houdbaar. Afgesloten en donker bewaren.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



72 gedachten over “Krakende kaas crackertjes”

  1. Wat een heerlijke crackertjes, echt genieten als je trek in iets hartigs hebt!

  2. Hoi, net de crackertjes gemaakt en ze zijn heel lekker, maar vooral mijn kinderen vinden de nasmaak een beetje bitter. Ik proef wel wat ze bedoelen, maar heb daar niet zo’n last van. Aan welk ingrediënt kan het liggen dat de nasmaak zo bitter is??

  3. ben ze nu aan het uitproberen 36 crackers nou dat red ik zeker niet 🙁 heb het wel dun gerold tussen bak papier. lijkt me heerlijk

  4. Wat een heerlijke crackertjes! Vorige jaar begonnen met koolhydraatarm eten en dit is zeker 1 van mijn favoriete recepten. Heerlijk!

  5. Vandaag gemaakt, mijn Italiaanse kruiden bevat een snufje tomaat, daardoor smaakt het waarschijnlijk wat anders. Heel krokant en lekker bij bijvoorbeeld een soep. Ik kan alleen nergens pompoenpitten vinden (ook online niet) met zo weinig koolhydraten , het laagste wat ik vind is 8.6 Kh. Dat scheelt best veel met jouw recept.

      1. Hmmm… Ik zie ze wel zo laag in kh als de schil er nog omheen zit, maar dat eet niet lekker. Ik denk haast dat Nevo met schil bedoeld als ik hun verhaal lees over pompoen pitten en niet de gepelde versie die wij gebruiken. Maakt verder niet uit, maar pompoen mysteries fascineren me ?

  6. Geweldig recept. Had niet alle kruiden in huis. Maar dat was geen ramp. Ik vind ze heerlijk.
    Enigste Ik had ze voor mijn gevoel niet te doen. Maar de randen werden al donkerder. Dus volgende keer wat minder heet.
    Maar hoe krijg je hier 36 crackertjes uit? Ik heb trouwens 3/4 fijngemalen en 1/4 deel ongeveer 5 seconden.

  7. Echt superlekker deze crackers. Ik heb eigenlijk altijd wel een voorraadje (om 16 uur echt super). Ik maak ze heel dun en ik vervang een deel van de pitten/zaadjes door sesamzaadjes want die smaken zo lekker. Dank voor het recept (en zoveel andere die ik van je gebruik!).

  8. hoi, 20 gr kaas klopt dat wel? op jouw foto lijkt het veel meer dan 20 gr. En is de totale hoeveelheid veel meer. ik kan echt niet het uitspreiden tot aan de randen want dan wordt het echt veel te dun.

    1. Ja de hoeveelheden kloppen (natuurlijk), als de kaas wat droger is heb je qua hoeveelheid meer gebruik je een andere soort kaas kan het natuurlijk afwijken. Is je bakblik groter waarschijnlijk of je bakmat … je ziet op de foto precies hoe ze bij mij zijn toch?

      1. Ik kook en bak al heel lang, zo kom ik ook zeker recepten tegen waarin een typefoutje zit. Maar goed ik begrijp dat dat bij jou nooit het geval is…goed om te weten.
        Bedankt voor je berichtje.

          1. Over typefoutjes gesproken…
            Bovenaan je website staat “Alle recepten”. Als je daar heen gaat met je muis, dan zie je onderaan staan:
            “Tussendoorje”… een t-tje te weinig!
            Verder niets dan lof hoor!

      2. Anna-Karina: kun je mij vertellen hoe je spijs van amandelmeel maakt! Zoals bij de Kerst-Paasstol? Hartelijke dank alvast. ????

  9. Lyanne Thomassen

    Wàt gaat er plotseling verkeerd? Pas 4 x de crackers gemaakt. De eerste twee keren heerlijk knapperig. Voor vele malen herhaling vatbaar…. De derde en vierde keer… TAAI ! Voor mijn gevoel heb ik de laatste twee keer precies hetzelfde gedaan als de eerste twee maar met duidelijk minder resultaat. Heb je een oplossing aub?

    1. Geen idee wat er mis gaat? Ander soort kaas, vettere kaas, korter gebakken? Precies hetzelfde doen is geen garantie, ze zijn krokant als ze krokant zijn. Het lukt mij nooit om elke keer hetzelfde te doen.

      1. Lyanne Thomassen

        Dan nòg maar een keer proberen. De smaak is in iedergeval heerlijk.. dank je wel

  10. Super lekkere crackertjes! Dank voor dit recept.
    Zou je bij de recepten ook Kcal per 100 gr kunnen vermelden,svp?

    1. Ha Maurits, nee helaas, ik tel die zelf niet en om het wel te gaan doen is voor mij echt teveel werk! (moet allemaal handmatig namelijk)
      Dus hup even zelf aan de slag 😉 UPDATE: vanaf 2020 zijn we begonnen met alle waardes bij de oude recepten zetten.

  11. Nog maar pas deze site ontdekt, meteen de crackertjes uitgeprobeerd!
    Het staat allemaal heel goed uitgelegd! en de crackertjes zijn erg lekker!
    één opmerking:
    verschik in koolhydraten van de pompoenpitten
    Bij NEVO = 2.7
    Bij VOEDINGSWAARDETABEL.NL = 7
    Op welke kunnen we best rekenen?

  12. Voor de eerste keer gemaakt,goed geslaagd,en de smaak prima.,
    lekker met een beetje brie als snack.
    Hartelijk dank om dit met ons te delen.
    koolhydraat eten is geen straf met jouw recepten,
    inmiddels ruim 30 kilo kwijt en kerngezond!
    groetjes Dicky

    1. Hallo Dicky,
      Wat ongelooflijk goed van je! Zo geweldig om te horen dat mensen zich zo goed voelen. Ik kan alleen maar blij zijn dat ik daar een beetje aan mee mag helpen. Nog veel meer gezonds en lekkers gewenst!

  13. Op de valreep van het oude jaar een super compliment lieve Anna Karina voor jouw geweldige recepten Ik eet al 8 jaar KHD arm, beetje alles zelf moeten uitvogelen, maar die 35 kilo zijn er nooit meer bijgekomen (gaat ook niet meer gebeuren). Pas recent jouw site ontdekt en ben GROOT fan geworden. Al een aantal dingen uitgeprobeerd. Het is zo geweldig dat je gebruikmaakt van min of meer ‘ gewone’ ingrediënten en dat doorklikken erop is wel een superservice!
    Deze heerlijke crackertjes staan klaar voor mijn oudejaarsbuffet, net als avocado’s met eiersalade (met radijs ipv augurk omdat ik dat niet lust) en de witlofschuitjes van de wtilofsoep uit het kerstmenu! Naast mijn vertrouwde eigen hapjes fantastische nieuwkomers. Ik wens jou, je familie en alle lezers een gezond en geweldig 2017, waarin we goed voor onszelf en elkaar zorgen! Heel veel succes en ik blijf je volgen!
    Warme groet van Dee

    1. Dank je wel voor deze enorme veer in mijn achterste op deze laatste dag van het jaar! Voor komend jaar hebben we heel leuke plannen, daarover binnenkort natuurlijk meer. Voor nu een heel veilige jaarwisseling en een allemachtig prachtig en gelukkige start van 2017!

  14. Heerlijke crackers, lekker en gezond! Echt een aanrader!!

    Het enige minpuntje voor mij was dat de crackers zelf snel breken en tijdens het voorbereiden niet aan elkaar plakte.

  15. Tonnie vd Bogerd

    Heerlijk al die crackers.
    Wat betreft de maten gebruik ik altijd gewoon een lepel uit de keukenla en de recepten lukken altijd.
    Wat gebruik jij voor maten en moet je die dan gebruiken voor allerlei recepten.

    1. Een lepel uit je la is meestal geen 15 ml. Dat betekent dat je bv. niet raar moet opkijken als je minder crackers of broodjes uit een recept haalt dan ik. Of dat iets erg droog is of juist te nat. Dat maakt allemaal wel verschil. Uiteraard is dat allemaal niet in elk recept even belangrijk. Ik heb er een speciaal artikel over geschreven: Maten en gewichten.

  16. Heerlijk die crackers maar hoe kan ik ze knapperig houden, de volgende dag zijn ze zacht. Heb ze eerst in een glazen weckpot gedaan dat werkte niet en de volgende portie in een plastic bak die ik vacuüm gezogen had, ging ook niet. Na opwarmen in de oven waren ze weer lekker maar dat is niet handig.
    Graag tips voor dit probleempje

    1. Krakend houden is vooral een kwestie van goed drogen. Liever wat langer in de oven bij een lagere temp.
      Echter de kaas zorgt er wel voor dat ze sneller wat ‘taaïg’ kunnen aanvoelen dan bv. de pitten lijnzaadcrackers.
      Even in de oven is dan inderdaad de enige manier om ze weer écht lekker knapperig te krijgen.

  17. Eindelijk een lekker crackertje! Bedankt voor dit recept! Ik eet al een tijd de crackers van Atkins, maar daar zit echt geen smaak aan. Hemels dit, met kaas, of filet americain, of eiersalade, yeay!!!! Het recept was zo makkelijk dat ik ook de lijnzaad crackertjes heb gemaakt, ook een top recept. Happy!

  18. Gemaakt met gewone geraspte kaas omdat ik de parmezaanse kaas vies vind. Verder heb ik als garnering aan de ene kant sesamzaad en aan de andere kant maanzaad gebruikt. Beiden heerlijk ter afwisseling. Ik haal er overigens echt geen 16 stuks uit maar probeer 1 vierkant te maken en die breek ik als het helemaal afgekoeld is, in stukken. Heerlijk om ook zo tussendoor te snoepen met niks erop.

  19. Ik ben helemaal geen keuken prinses, maar mijn crackertjes zijn super goed gelukt en ze zijn heerlijk!

    Dank je wel,

    Morganne

  20. Deze crackertjes vanmiddag gemaakt.

    Ik had nog pittige courgettesoep van gisteren over, dit met twee crackertjes vanavond gegeten, heerlijk gegeten.

    vanavond ga ik het “7”bolletjes brood maken.

    groetjes, Cornelia

  21. Deze crackers vandaag gemaakt. De bereiding is erg simpel maar helaas heb ik de crackers iets te lang in de oven laten zitten (ff te makkelijk geweest) 15 minuten was voor mijn oven genoeg geweest. De smaak is erg lekker.

    1. Te lang, daar valt niets meer aan te doen, behalve misschien nog in de yoghurt als crunch? Soms is dat nog net wel lekker namelijk of zijn ze echt verbrand dan niet da’s echt ongezond. Wel een goede les voor een volgende keer…

  22. Rita van der Horst

    Deze zijn inderdaad een succes! heerlijk, ze zien er alleen, qua formaat, niet zo mooi uit als bij jou maar ik ben er erg blij mee.
    Nu nog een brood uitproberen, wel wat stevigs, kan je mij raden?

    1. Eens even denken, dat hangt helemaal van de toepassing af eigenlijk… Echt heel stevig brood? Dat zou het notenbroodje kunnen zijn. Ik eet zelf 1x per week een boterham van Het Stoepje(markt). Dat is het enige kant-en-klaar khd-arme brood dat ik lekker vind. Andere merken vind ik vaak gummi achtig, *yek*. Andere broodachtigen die ik zelf regelmatig eet zijn: courgettebrood, dat is hartig en het pindakaasbrood, maar dat is eigenlijk meer cake (kruidkoek) dan brood. En bij een soepje of salade eet ik de focaccia of een bloemkool-kaassnack. Kom je er niet uit? kijk je zelf even in de afdeling Broodachtigen.

  23. Veel dank voor dit recept, ze zijn echt verrukkelijk. Vaak ben ik teleurgesteld als me iets khd-arms beloofd wordt wat op iets koolhydraatrijks moet lijken dat ik goed ken (sterk ontwikkeld smaakpalet, soms denk ik dat het een vloek is). Maar wat ben ik blij dat ik dit heb uitgeprobeerd. Had geen zonnebloempitten in huis en heb hazelnoten gebruikt (nog minder koolhydraten) en flinterdun uitgerold, guild free snacken straks; een toastje met guacemole, of gewoon met beetje roomboter.

    Ze zijn echt heerlijk!

  24. Het gaat iets beter. Nu 3/4 deel fijngemalen en 1/4 deel 1 seconde. Ooit maak ik ze perfect, want ze zijn heerlijk!!!!!

  25. Ik heb deze crackers nu al een x of 7 gemaakt. Ze zijn heerlijk. Werkelijk top. Maar… ik krijg ze niet mooi. Hoe ik ook mijn best doe, het mengsel plakt niet genoeg. En uitrollen moet ik ook nog leren. Is best moeilijk om dat goed te doen. Ik blijf wel proberen, want ze zijn te lekker!

    1. Goedemorgen Emmy,
      Om het goed te laten plakken moet je een deel van de pitten en zaden goed tot meel/poeder vermalen en voldoende vocht toevoegen. Ik heb uiteindelijk een bal/ dikke brij en strijk dat vanuit het midden tussen twee bakvellen plat met mijn handen tot het overal ongeveer even dik is. Daarna ga ik er even met de deegroller over. Zoals bij de ‘gewone’ crackers uitgebreid op de foto’s te zien is.
      Oefening baart kunst!

      1. Morgen ga ik het weer proberen. Ik doe het precies zoals jij beschrijft. Wat ik ga veranderen is: fijner malen. Ben benieuwd. Bedankt voor jouw antwoord. Ik zal laten weten of het nu lukt.

         

  26. Lang uitgesteld om deze crackers te maken. Ik had het idee, dat het mij niet zou lukken. Vanmiddag dan toch een poging gewaagd. De helft van de ingrediënten genomen, voor 18 crackertjes. En het resultaat: Hemels. Héééérlijk. Deze houden we erin. Het weekeinde hebben we bezoek. Morgen nog maar even 36 crackers maken. Top recept hoor Anna! Ik ga de andere recepten van crackers ook maken. Nu durf ik wel……….

  27. Hallo Anna-Karina,

    Lijkt me heel lekker maar waar kan ik de gerookte paprikapoeder kopen?

    Warme groet, Agnes

     

    1. Pimenton (gerookt paprika poeder) is te koop bij bijvoorbeeld een toko, AH, Dille en Kamille, of online winkels. het zit vaak in een blikje of glazen potje. Ik zal de informatie ook even bij het ingrediënt verwerken, ik gebruik het inmiddels bijna dagelijks!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven