knolselderij röstikoekjes

Rösti van knolselderij met yoghurtdip

Verrassend makkelijke en koolhydraatarme rösti van knolselderij. Als je net zo’n fan bent van knolselderij als wij moet je echt eens proberen! Het kruidig zoete van de knolselderij met het pittige van de mierikswortel past mooi bij elkaar. Op deze manier stiekem nog veel lekkerder dan aardappelrösti. Je kunt de röstikoekjes zowel warm als koud eten. Ze zijn bovendien heel geschikt om mee te nemen naar je werk of school. Per koekje bevatten ze 1.12 gram koolhydraten dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Advertentie

Ik maakte de saus met mierikswortel, maar dat vind niet iedereen lekker. On plaats van mierikswortel kun je je ook mosterd of een beetje wasabi nemen, dat zijn goede vervangers. Wil je het juist subtieler? Maak dan een mild sausje met dille of verse peterselie.

Zwitsers variëren

Rösti is van oorsprong een ontbijt voor boeren uit het kanton Bern in Duitstalig Zwitserland. Tegenwoordig is het meestal een bijgerecht. Wij Nederlanders spreken rösti uit als rustie, oeps FOUT! De originele Zwitserse uitspraak is namelijk reusjti.  Rösti bestaat oorspronkelijk uit geraspte aardappelen, gebakken als ronde koek. De omvang van de koek varieert, zie ook onder. Speel ook bij deze rösti van knolselderij eens met extra ingrediënten, een klein uitje, geraspte kaas (Gruyère), (vega) spekjes, kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn of juist pittig met rode peper?

Verschillende toepassingen van rösti

Als je het helemaal makkelijk wilt maak je de koekjes van tevoren klaar en warm je ze voor gebruik even op in de oven. De rösti van knolselderij kun je ook serveren als klein borrelhapje. De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor 8 heerlijke knolselderij röstikoekjes, zie foto’s. Ik maakte ze een beetje rustiek, maar je kunt ook een vormpje gebruiken. Geef er twee als voorgerechtje per persoon, of 3 à 4 voor een lunch. Of met een lekkere groene salade erbij ook zeer geschikt als hoofdgerecht!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

knolselderij rösti

Zo maak je de rösti van knolselderij

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


knolselderij röstikoekjes

Rösti van knolselderij met yoghurtdip

Verrassend lekkere rösti van knolselderij , deze moet je echt proberen! Het kruidig zoet met het pittige van de mierikswortel past perfect bij elkaar.
4.93 van 13 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 83
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per koekje
kcal 37.6 koolhydraten 1.12 geiwitten 1.49 gvetten 2.69 gvezels 1.02 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 röstikoekjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

VOORBEREIDEN

  • Schil en rasp de knolselderij grof.
  • Klop het ei los met wat peper en zout en meng hier de geraspte knolselderij doorheen. Strooi amandelmeel erover en meng alles goed door elkaar.

BAKKEN

  • Doe een ruime hoeveelheid olie in de pan en schep bergjes knolselderij in je pan. Druk de bergjes stevig plat met een pannenkoekmes. Draai de koekjes pas om als ze voldoende stevig zijn. Bak de röstikoekjes aan beide kanten mooi goudgeel.

SAUS

  • Voor de saus meng je (Griekse) yoghurt, roomkaas, mierikswortel en dille door elkaar. Maak de saus zo pittig als je wilt, als je dat niet wilt, dan dus weglaten of heel weinig gebruiken.
  • Dip de rösti van knolselderij in het sausje. Smullen maar!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



26 gedachten over “Rösti van knolselderij met yoghurtdip”

  1. Ik heb vandaag de rosti gemaakt alleen viel hij helemaal uit elkaar! Wat te doen? Smaak was wel echt lekker

    1. Bekijk de foto’s die zijn wel verhelderend hoe de substantie eruit ziet? Fijner raspen? Iets meer ei? Je moet ze in de pan even met rust laten en pas omdraaien als het stevig aan elkaar geplakt zit.

  2. Goedemorgen Anna-Karina en Hans,

    Een fantastisch recept, die rosti-koekjes! Heb ze inmiddels al van allerlei soorten groenten gemaakt. En meestal de groenten gesneden met het ‘trekmolentje’. Ipv amandelmeel kokosmeel gebruikt.
    Hartelijk dank!
    Hartelijke groeten,

    Karin Holl

  3. Mmmm Heerlijk. Gemaakt met geraspte pittige kaas en uienpoeder er door. Die houden we er in!

  4. Oelala, deze zijn echt lekker. Eerste keer met het sausje zoals hierboven beschreven gegeten. De rösti die ik over had, de volgende dag opgewarmd in de oven. Dat was echt super lekker. Dit keer met een sausje van een beetje mayo en (koolhydraatarme) ketchup, dat was erg lekker. Deze ga ik zeker vaker maken👍☺️

  5. Ze waren heerlijk, alleen heb ik i.p.v. amandelmeel teff meel gebruikt en i.p.v. mierikswortel geraspte kaas! Twas heel snel klaar en voor herhaling vatbaar!

  6. Heerlijk recept heb het al een paar maal gemaakt, lekker bij een salade maar ik heb ze vandaag gebruikt als vervanging van aardappelschijfjes in ovenschotel met spruiten was ook erg lekker. ik had een dubbele hoeveelheid gemaakt en morgen gebruik ik de overgebleven koeken als broodje bij een hamburger

  7. Echt schandalig lekker, deze knolselderij koekjes. Ik had geen tijd meer om de saus erbij te maken, ze werden zo uit de pan gevist en opgegeten. Verrukkelijk!

  8. De smaak is heerlijk, dank voor het recept.

    Het beslag werd bij mij te korrelig, waardoor de rosti niet 1 geheel werd, en moeilijk was om te draaien.

    Wat meer ei erbij misschien?

    1. Goed aandrukken tijdens het bakken zou in principe genoeg moeten zijn, je moet ze pas omdraaien als ze stevig genoeg zijn. Als dat allemaal niet voldoende is, dan kun je een beetje ei toevoegen. Maar het moet geen gebakken ei met een beetje knolselderij worden 😉

  9. Ik had nog diepvries knolselderij … wist niet wat ermee te doen, heb deze rosti’s gemaakt, en het was ook heerlijk!

    Sinds ik koolhydraat arm eet heb ik helemaal geen hoofdpijn meer en de pijn in mijn rug is haast niet meer te voelen, ik breng al vele weken door zonder pijnstillers, heel veel dank!

    Morganne

  10. Heerlijk de knolselderij rösti. Ik heb er vandaag een prei bij in gedaan. Heerlijk deze 2 soorten groenten bij elkaar. We hebben al heel veel gerechten gemaakt allemaal geweldig. Dank daarvoor. Mijn diabetes is, nu ik deze gerechten eet, stukken beter geworden.

    groet,
    Jeannette

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven