koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Deze verrukkelijke Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes zijn gemaakt met o.a. pesto, mozzarella en tomaat, de kleuren van de Italiaanse vlag. De pesto pannenkoekjes zijn overheerlijk en vol goede voedingsstoffen. Ze zijn echt niet moeilijk om om te maken, als je onze tips in het recept ter harte neemt. Uit het recept haal je vier hartige pesto pannenkoekjes, geschikt als 2 persoons-lunch, per persoon 2 pannenkoekjes. Dan bevat het in deze belegde vorm 2.95 gram koolhydraten per portie. Omdat ze koud ook heel lekker zijn, kun je ze ook meenemen naar je werk of school.

Advertentie

Homemade pesto of de zoete?

In dit recept voor koolhydraatarme pesto pannenkoekjes gebruik ik zelfgemaakte pesto, die had ik namelijk nog op voorraad. Heb je geen verse basilicum in huis om het te maken, dan kan je ook van rucola of spinazie heerlijke pesto maken. Geen Parmezaanse kaas? Gewone kaas kan ook. Geen pijnboompitjes? Neem amandelen of amandelmeel! Dus geen smoesjes! of je maakt toch de zoete pannenkoekjes. Die is trouwens ook heel geschikt is als feestelijk nagerecht:  Fabuleuze flensjes met citroenmousse en rood fruit.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Zo maak je deze koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Deze verrukkelijke Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes zijn gemaakt met o.a. pesto, mozzarella en tomaat, de kleuren van de Italiaanse vlag. De pesto pannenkoekjes zijn overheerlijk en vol goede voedingsstoffen. Ze zijn echt niet moeilijk om om te maken, als je onze tips in het recept ter harte neemt.
4.72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ook gebruikt

  • staafmixer

Voedingswaarde

Per portie van 2 stuks
kcal 356.3 koolhydraten 2.95 geiwitten 20.05 gvetten 29.45 gvezels 1.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties à 2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met de pesto als je die niet hebt. Pesto volgens dit recept in 8 minuten.
  • Scheur de bol mozzarella in stukjes. Meng met de staafmixer het ei, slagroom, stukjes mozzarella en pesto tot een gladde romige massa.
  • Het beslag blijft enigszins elastisch door de mozzarella. Je dient de pannenkoekjes op matig vuur en in een goede antiaanbakpan met voldoende vet te bakken. Je giet een kwart van het beslag in de pan en draait de pan rond zodat het beslag mooi gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken. Dan laat je ze met rust tot de hele bovenkant droog is én ze los komen van de bodem. Laat ze dan voorzichtig op een deksel glijden en keer ze met behulp van het deksel om in de pan. Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin. Maak op deze manier 4 pannenkoekjes.
  • Serveer 2 koolhydraatarme pesto pannenkoekjes per persoon met plakken tomaat en strooi er kruidenzout over. Simpel en voedzaam, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



17 gedachten over “Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes”

  1. Super lekker, in de flanvorm gemaakt in de oven. Krijg ik 6 kleine.

  2. Hoi, hoi!
    Aangezien we vanwege Corona zoveel mogelijk thuis moet blijven heb ik van een nood een deugd gemaakt en heb ik afgelopen week alle drie de boeken gekocht en vanavond is de 4e avond dat ik aan het kokkerellen ben, alles was even geslaagd en ECHT heerlijk!! Gevulde Portobello’s met paksoi en kip vergezeld van de Geroosterde Paprikasalade, Puntpaprikas met gehakt, spinazie en feta en Flammkuchen van fatheaddeeg waar ikzelf creme fraiche , rode ui, gorgonzola en brie op heb gedaan, lekkerrrr! Wil vanavond Flensjeslasagnetaart gaan maken en ik vroeg me af of ik voor de deeg ook de zakjes geraspte mozzarella van Appie kan gebruiken ipv een bol mozzarella? Alvast bedankt!

  3. Pien van Leeuwen

    Zou dit ook smaken met “rode” pesto? (heb nog een dicht potje staan, zelfgemaakt met o.a. gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes) ???? Ik vind die groene pesto nl. niet zo geweldig lekker…….Ja, ik weet dat je nu zal zeggen: probéren en dan weet je het antwoord, maar jij weet véél meer van smaakcombinaties dan ik, en als dat potje eenmaal open is dat moet het binnen een paar dagen ook opgemaakt worden. Aangezien ik er maar 1 eetlepel van nodig heb nu, wacht ik liever met openmaken tot ik er méér van moet gebruiken…(tenzij het best ook met rode pesto kan, want dan maak ik die van de week gewoon nogmaals!!!)

    1. Ik zou de pannenkoekjes zonder de rode pesto maken; maak ze dan ietsje hartig met een snuf extra zout. De rode pesto kun je er dan op smeren, en het pannenkoekje bestrooien met gehakte rucola en/of kruiden en beleggen met avocado. Dat lijkt me verrukkelijk! Op die manier kun je eerst een stukje proeven en zijn niet gelijk al je pannenkoekjes bedorven.

      1. Pien van Leeuwen

        Zie je wel: wat moet ik zónder jou beginnen. Ik ga het proberen, zoals jij beschreven hebt. Bedankt voor het antwoord……..

  4. Hallo,

    Ik heb ze net gemaakt en het ziet en proeft heerlijk.

    Maar hoe kan het zijn dat ik er maar twee uit haal en hoort het beslag wat dik te zijn.

    1. Nee het beslag is juist een beetje aan de dunne kant! Gebruik je wel een maatlepel i.p.v. een eetlepel uit je keukenla? En wellicht had je wat kleinere eitjes? Je moet het beslag echt mooi dun laten uitvloeien over de bodem, even ronddraaien/ Ook je pan niet te heet stoken!

      1. Ik had inderdaad kleine eieren en ik had inderdaad gewoon een eetlepel, dan weet ik het voor de volgende keer want ik zond ze wel lekker.

  5. Hoi!
    Deze pesto pannenkoekjes heb ik al echt vaak gemaakt, ze zijn super lekker! Maar weet je ook hoeveel calorieën erin zitten?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven