eieren

Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren. Bovendien zijn ze een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten. Lees alles over een ei in het speciale artikel over eieren.
Salmonella?

Er is de laatste jaren een afname van het aantal infecties door salmonella. Dit komt door effectieve hygiënemaatregelen bij de voedsel producerende industrie, zoals het testen van dieren op salmonella, vaccinatie van legkippen en een verbod op de handel van eieren en kippenvlees met salmonella. Ongeveer 3 op de 10.000 eieren zijn besmet met salmonella. Zo’n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland. De meeste mensen hebben milde klachten bij een besmetting, maar mocht je tot één van de risicogroepen (kinderen tot 5 jaar, zwangeren, ouderen en mensen met een verminderde weerstand) behoren dan eet je beter geen rauw ei.

1 ei bevat: calorieën 66 kcal, koolhydraten 0.1 g, eiwitten 6.15 g, vetten 4.6 g en vezels 0 g

Scroll naar boven