gevulde avocado eieren

Gevulde avocado eieren

Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken. Altijd goed eigenlijk dit setje. Deze gevulde avocado eieren zien er echt uit om op te eten en ik kan je verklappen: dat is nou precies de bedoeling! Ik ben alvast voor de feestmaand de afdeling makkelijke borrelhapjes en amuses wat aan het uitbreiden. Deze gevulde avocado eieren passen uitstekend bij koolhydraatarme kerstdagen, ze bevatten namelijk nog geen 0,4 gram koolhydraten per half eitje. Ook vanwege de groen-rode kleurcombinatie extra feestelijk!

Advertentie

Toepassingen

Maak de gevulde eitjes tegen de tijd dat je zelf wilt gaan lunchen, er blijft namelijk beslist wat vulling over en dan heb jij een heerlijk voedzame lunch. Smeer het avocado-eimengsel op een paar krakende kaascrackertjes of gebruik de vulling als basis voor een dressing over een salade met komkommer, tonijn of zalm of kip als je vlees eet.

Antioxidant tegen bruine avocado

Avocado wordt snel bruin als het aan de lucht wordt blootgesteld, op zich niet erg voor de smaak, maar het ziet er niet echt aantrekkelijk uit. Maar er is wel een trucje voor om verkleuring tegen te gaan. Je kunt deze vulling een paar uur afgedekt in de koelkast bewaren, er zit namelijk citroensap in en dat gaat het verkleuren tegen. Ook kun je de pit erin leggen dat scheelt ook. Roer het mengsel voor gebruik altijd even goed door en spuit de eitjes pas op vlak voor je ze serveert!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde avocado eieren
gevulde avocado eieren

Zo maak je gevulde avocado eieren

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gevulde avocado eieren

Gevulde avocado eieren

Deze prachtig gevulde avocado eieren zien er toch uit om op te eten? Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per half gevuld eitje
kcal 55.54 koolhydraten 0.4 geiwitten 3.33 gvetten 4.38 gvezels 0.46 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 halve eitjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • sambal, cayennepeper of tabasco

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten en laat afkoelen in koud water.
  • Snijd paprika, dille, bieslook en bosui heel fijn en houd van alles een beetje achter voor de garnering. Pureer de rest met de staafmixer (of vork) samen met het vruchtvlees van de avocado, citroensap, Griekse yoghurt en mayonaise helemaal glad.
  • Pel de koude eieren, halveer ze in de lengte en wip de eigelen bij de avocadopuree. Pureer tot het ei helemaal is opgenomen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout. (Voor een pittiger vulling voeg je tabasco, cayennepeper of sambal toe.)

Bewaren

  • Bewaar het mengsel, luchtdicht met folie afgedekt, in de koelkast. Spuit de eitjes pas op vlak voor het serveren. Garneer met de achtergehouden paprika, bosui en fijngesneden kruiden.
  • Party time… dus veel gezelligheid gewenst!

Tip


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Gevulde avocado eieren”

  1. Omdat ik altijd de net niet rijpe of overrijpe avocado’s heb, liet ik de avocado’s links liggen. Tot iemand me erop wees dat er ook avocado uit de vriezer verkrijgbaar is. Sindsdien heb ik altijd een pakje klaar liggen. En je hoeft ze niet eens schoon te maken, het zijn al handige blokjes.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven