gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Zó donders lekker is deze koolhydraatarme gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember, knoflook en sojasaus. Erg eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Smaakt samen die heerlijk knapperige gegrilde paksoi helemaal perfect. Al met al bevat de groente (ik rekende 600 gram paksoi) met die lekkere saus 5.8 gram koolhydraten per portie. Heb je geen grillpan of tafelgrill? Geeft niets, je hoeft de paksoi niet perse te grillen, in grote of kleinere stukjes snijden en wokken, stomen roerbakken of gewoon koken kan ook prima. Als je dat zalige sausje er maar overheen doet! Bij ons op de foto’s zie je twee versies. De gegrilde paksoi kan zowel warm als lauwwarm worden gegeten.

Advertentie

Paksoi

Maak paksoi nooit te gaar, hou ‘m lekker knapperig, goed voor de vitamientjes! Zelf vind ik gegrilde paksoi eigenlijk wel het makkelijkst om klaar te maken: gewoon een stronk paksoi wassen en in de lengte in vieren snijden tussen de hete grill leggen. Ondertussen maak ik dat hemelse sausje wat er overheen gegoten wordt *mjummie*. Snel klaar, gezond en nog prachtig om te zien ook!

Als het een lunch is laat je het bij de paksoi met dat sausje, maar eet je het als hoofdgerecht (zoals wij) dan maak je er bijvoorbeeld een oosters vispakketje bij. Of een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje kan ook, als het maar een oosters tintje heeft. Grote eters kunnen het nog uitgebreider doen met wat bloemkoolnasi.

gegrilde paksoi
gegrilde paksoi

Zo maak je zelf de Gegrilde paksoi

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Donders lekker deze gegrilde paksoi. Door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol!
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 13 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 68.9 koolhydraten 5.8 geiwitten 4.4 gvetten 2.2 gvezels 4.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 1 krop paksoi, in vieren of in stukjes (netto 600 g)
  • 1 el sesamzaad, geroosterd

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de stronk paksoi in vieren en was ze onder stromend water, maak droog. Grill de stronken ongeveer 10 minuten tussen een tafelgrill of in een grillpan.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.

Saus

  • Snipper de ui en fruit die in een steelpannetje met dikke bodem met wat olie of boter. Rasp gember en knoflook erboven en voeg sesamolie, sojasaus en citroensap toe. Proef en breng op smaak met een druppel zoetstof.
  • Serveer per persoon twee ¼ stronken op een bord, giet het sausje erover en bestrooi tot slot met het geroosterde sesamzaad.

Erbij


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Gegrilde paksoi met sesamzaad”

  1. Gisteren avond gegrilde paksoi gemaakt , met een moot zalm op een plankje in de weber bbq . Als vooraf gegrilde groene asperges met kaas (indirect op de weber). Ik was zeer verrast wat een heerlijke smaak, er blijkt wel weer er hoeft niet alleen vlees op de bbq.

    Hartelijk dank voor deze heerlijke gerechten staan nu op onze lievelings groente lijst.

  2. Echt HEERLIJK! Ik heb het recept vanmorgen gezien en vanmiddag gemaakt, met grote gamba’s erbij.
    Zelfs mijn hubby vond het lekker, al zat er wel een ‘zeep’smaak aan, dat is de verse gember 🙂
    Volgende keer maar wat minder voor mijnheer.
    Bedankt voor het heerlijke recept weer!

  3. Heerlijk, heb het samen met de kip saté in glaasje gegeten. Echt om je vingers bij af te likken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven