asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes

Asperge ijs en amandelkoekjes

In het kader van meimaand aspergemaand een nagerecht met asperges. Dit heerlijk romige asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes is de perfecte koolhydraatarme afsluiter van een vorstelijk aspergemenu. Het klinkt misschien wat vreemd ijs van asperges? Maar het is echt heerlijk hoor dit zelfgemaakt asperge ijs. Reken op ongeveer 6 porties, je houdt koekjes over ik heb het berekend op 3.75 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Limburgs asperge ijs

Wie asperges zegt zegt Limburg. Ik had weleens asperge ijs gegeten in een Limburgs restaurantje, als afsluiter van een uitgebreid aspergemenu. Thuis had ik het nog niet gemaakt, nu ik toch zo’n prachtige ijsmachine heb kan ik leuk experimenteren met dit soort bijzondere ijsjes. Heb je zelf geen ijsmachine? Dan maak je dit ijs ook gewoon in je 3 sterren ijsvak of diepvries. Je moet het mengsel dan elk half uur helemaal goed doorroeren. Hoe vaker je roert, hoe mooier de structuur van het ijs wordt.

TIP voor perfect ijs

Bereid ijs liefst zo kort mogelijk van tevoren, bijvoorbeeld 3-4 uur voor het serveren, dan is het goed te scheppen. IJs dat langer in de vriezer heeft wordt harder en harder. Als het te hard is gestaan moet je het zeker een half uur van te voren uit de diepvries halen. Verdeel ijs wat je niet gelijk gebruikt in porties en vries het zo in, dat is makkelijker voor de volgende keer! Wat ook helpt is het ijs dubbel verpakken in een laag bubbeltjesfolie. Zo vorm je een extra isolatielaag en krijgen grote ijskristallen minder kans. 

Eiwit over?

Ik ben benieuwd wie van jullie wel eens asperge ijs heeft gegeten? En of het recept dan lijkt op deze of dat je een heel andere variant hebt?  Je gebruikt voor dit asperge ijs vier eidooiers, dus je houdt het eiwit van de eieren over. Van 1 overgebleven eiwit maak je met amandelschaafsel 15 lekkere amandelkoekjes. Niet alleen voor bij het ijs maar ook als koekje zijn die geweldig!  Met de rest van het eiwit kun je leuke andere dingen doen, kijk in dit artikel wat precies.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes
asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes

Zo maak je dit romige asperge ijs

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes

Asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes

Dit heerlijk romige asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes is de perfecte koolhydraatarme afsluiter van een vorstelijk aspergemenu. Het klinkt misschien wat vreemd ijs van asperges? Maar het is echt heerlijk hoor dit zelfgemaakt asperge ijs.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Koelen en vriezen 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 243.02 koolhydraten 3.75 geiwitten 4.8 gvetten 22.73 gvezels 2.48 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

IJs

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

IJS MAKEN

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges samen met de vanille in de slagroom, met een deksel op de pan. Kook ze helemaal gaar en zacht. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Je krijgt dan minder romig ijs, maar meer sorbetijs-achtiger.
  • Pureer de asperges met de room in een keukenmachine (geen staafmixer) en wrijf de aspergemassa met een lepel door een fijne zeef. Je houd dus een aspergeroom over, de vezels gooi je weg.
  • Klop de eidooiers op met zoetstof en giet al roerende de warme aspergeroom erbij. Verwarm de massa op een laag vuurt en laat lichtjes binden, blijf roeren. Niet laten koken! Laat deze asperge ijsbasis helemaal afkoelen. Proef nog even of het zoet genoeg is. Draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van jouw machine. Of zet 2-3 uur in de diepvries en roer elk half uur de ijskristallen goed door met een vork. Verdeel het ijs in porties als je een deel later gaat gebruiken.

AMANDELKOEKJES MAKEN

  • Volg de beschrijving voor deze amandelkoekjes, je houdt over en ik heb de chocola achterwege gelaten.

SERVEREN

  • Als het ijs lang in de vriezer heeft gestaan is het keihard geworden, haal het 20-30 minuten voor het serveren uit de diepvries.
  • Schep het ijs op een bordje of in een glas en serveer er wat frambozen bij. Strooi er een snufje cacaopoeder op en steek er een amandelkoekje in. En nu genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven